Kompetanse gir
trygghet

Retusjering m gouache

Kompetanse gjennom utdanning og erfaring gjør Mur og Mer til en sikker partner i større og mindre prosjekter innen konservering og rehabilitering.

Ta kontakt!

Mur og Mer drives av konservator nkf-n Hilde Viker Berntsen, og ble etablert i 2013. Mur og Mers spesialområde er rådgivning relatert til antikvariske murbygninger, praktisk konservering av bygningsintegrert kunst og fargeundersøkelser på mur og treverk.

 

Konservering

Mur og Mer har lang og bred erfaring innen behandling av veggmalerier – både i form av tradisjonelle kalkmalerier i skandinaviske middelalderkirker, fresker fra en rekke norske 1900-talls monumentalbygninger og moderne monumentale utsmykninger i nyere bygninger.

 

Fargeundersøkelser og analyser

Mur og Mer  har gjort en rekke fargeundersøkelser under tidligere ansettelsesforhold. Fargesetting og materialvalg på en rekke monumentalbygg og bygårder i Oslo er gjort på grunnlag av egen prosjektledelse som nå er den kompetansen Mur og Mer selv besitter. Forståelsen av materialer og nedbrytning av fargelag er innenfor konservatorens kjernekompetanse. Materialforståelsen i kombinasjon med tolkning av fargelag og evnen til å relatere disse til konkrete historiske hendelser og materialtrender bygger på kunnskap innen en rekke fagfelt.

Analyser gjøres ved enkle kjemiske analyser og tverrsnitt under mikroskop. Kartlegging av antikvariske overflatebehandlinger og mørtler. (Kalkmaling, limfarge, linoljemaling og kalkmørtler).

 

Tilstandsvurdering og rådgivning

Mur og Mer gir råd og veiledning til håndverkere, huseiere og forvaltere om bruk og fremstilling av mørtler og tradisjonelle overflatebehandlinger.

 

Curriculum Vitae

Last ned CV her!